ידידי העמותה

הקרן לרווחה לנפגעי השואה בישראל היא עמותה שהוקמה על ידי ניצולי שואה עבור ניצולי שואה. הקרן נוסדה בשנת 1991 והחלה לפעול בשנת 1994 בסיוע מרכז הארגונים של ניצולי השואה ובשיתוף ועידת התביעות , במטרה לסייע לניצולי השואה שניצלו מן התופת הנוראית אך לא הצליחו להשתקם.  היום, בגיל מבוגר, הם מתקשים לנהל אורח חיים תקין בכוחות עצמם. לחלקם אין האמצעים הדרושים לרכישת מוצרים בסיסים החיוניים למחייתם.  המימון העיקרי של הקרן מגיע מועידת התביעות ומשרד האוצר. ניצולי השואה סובלים מבעיות ייחודיות, שהן תולדה ישירה של השואה, בעיות המלוות אותם כל היום והלילה, מפרות את שלוותם, ומתעצמות עם השנים. מדובר בבעיות פיזיות, בריאותיות, מצוקות נפשיות או חרדות והגרוע מכל בדידות והעדר רשתות תמיכה משפחתיות וחברתיות, כאלו שיכולות היו להמתיק ולו במעט את חייהם הקשים.

יד ושם  הוא מוסד להנצחת זכר השואה שהוקם בשנת 1953 על ידי מדינת ישראל בעקבות חוק מיוחד של הכנסת – "חוק זיכרון השואה והגבורה – יד ושם, תשי"ג-1953", אותו יזם בן ציון דינור. הוגה רעיון "יד ושם" מרדכי שנהבי היה גם מנהלו הראשון של המוסד. האתר ממוקם במערב ירושלים לא הרחק מהר הרצל.
מטרת העל של "יד ושם" היא הנצחת השואה ולימודה. מתוך המטרות שהמוסד הגדיר לעצמו:
יד ושם שמה לה למטרה להנציח את זיכרון השואה ולהנחילה לדורות הבאים, כדי שזוועות השואה ומוראותיה לא יישכחו לעד. לשם כך היא עוסקת בהנצחה ובתיעוד של מאורעות השואה, באיסוף חפצים ומסמכים, בגביית עדויות על השואה ופרסומן, באיסוף שמות הנספים בשואה והנצחתם, במחקר ובחינוך.
כמו כן הוסמך יד ושם על-פי החוק המיוחד, להעניק את התואר "חסיד אומות העולם" ללא יהודים שבאומץ לבם הצילו יהודים מידי הנאצים. 

 לוחמי הגיטאות
בית לוחמי הגטאות ע"ש יצחק קצנלסון למורשת השואה והמרד נוסד בשנת 1949 על ידי קהילה של ניצולי שואה, חברים במחתרות היהודיות בגטאות פולין ויוצאי יחידות פרטיזנים. בית עדות, שיספר את סיפורו של העם היהודי במאה העשרים בכלל ובימי מלחמת העולם השנייה בפרט, ובמרכזו – את ביטויי ההתנגדות היהודית, מרד היהודים בגטאות ובמחנות, ולחימת היהודים ביחידות הפרטיזנים ובצבאות בעלות הברית. בית לוחמי הגטאות, המוזאון הראשון בעולם להנצחת השואה והגבורה היהודית, הוא הביטוי העליון למחוייבותם של מייסדיו לעשייה חינוכית בנושא השואה בישראל ובעולם. בית לוחמי הגטאות למורשת השואה והמרד ע"ש יצחק קצנלסון הינו מוזאון מוכר ע"י משרד החינוך, התרבות והספורט. 

בית התפוצות 
מוזיאון בית התפוצות מספר את הסיפור הייחודי והמתמשך של העם היהודי ומתאר את תרבותו העשירה ורבת-הפנים, שהתפתחה במשך הדורות כשילוב של בסיס משותף ומאחד עם רב-גוניות של דעות והשקפות. העם היהודי מוצג כעם השומר ומטפח קשר מיוחד עם ארצו – ארץ-ישראל, ועם מדינתו – מדינת ישראל.
בית התפוצות מציג תרבות עשירה ורבת-רבדים: משפחות וקהילות, מחזור החיים היהודי,  מעגל השנה ומועדיה, מאורעות שמחים ותלאות, וגם את פירות הרוח, החינוך והיצירה –   מסורות ואורחות חיים שהתהוו במשך אלפי שנים במגוון של ארצות, תחת שליטים ומשטרים שונים ובשבעים לשונות. 

 The RelatioNet Project; 
רליישונט הוא מיזם בינלאומי הרותם את האינטרנט לאיתור ענפי משפחה שאיבדו זה את זה בזמן השואה. המיזם מנסה לנצל את חלון ההזדמנות האחרון העומד לרשות ההסטוריה – 5 השנים הבאות שבהן ניצולי שואה רבים עדיין חיים, והאינטרנט הוא כלי זמין בכל בית. ניצולי שואה מייחלים לאתר קרובי משפחה. בעולם חיים כיום כ-300,000 ניצולי שואה רובם ככולם זוכרים את האירועים. חלק מהניצולים הם קרובי משפחה, שמשפחתם התפזרה עקב האירועים והם אינם יודעים זה על קיומו של זה. 

מרכז המרצים לישראל; 
המרכז נוסד בשנת 1993 ונחשב למקצועי והגדול ביותר בתחומו בארץ. המרכז המייצג יותר מ 1500 מרצים מהבולטים והאיכותיים ביותר הקיימים כיום בארץ. בין הנושאים: תקשורת, הגות ורוח, שיווק, כלכלה הומור וצחוק ועוד נושאים אקטואלים. האתר מתעדכן מדי יום וקשוב להלכי הרוח בחברה הישראלית. ;

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print